Det forvirrende liv som pendler

Efter mere end 10 år uden at have kørt i tog, startede jeg i dag som pendler med mere end 100 km transporttid. Følg med i de udfordringer jeg har som pendler.

Jeg havde helt glemt hvordan det var i tog, til jeg i dag skulle prøve det igennem. Der er gået mere end 10 år siden jeg ofte kørte med tog, når jeg skulle hjem på familiebesøg i weekenden mellem studieugerne. Nu pendler jeg atter i dag med tog, og kunne så genkende nogle af de udfordringer der med at køre i tog.

Forsinkede tog og manglende internet

Jeg skulle i dag rejse med tog fra hjemmet til studiet. Der var mere end 100 km og det krævede skift fra ét tog til et andet. Jeg havde forestillet at kunne arbejde undervejs i toget. Her var jeg glad for at DSB reklamerede for gratis WiFi i toget, for internetadgang er helt fundamentalt for at jeg kan arbejde undervejs.

Det viste sig dog at være noget af en udfordring, fordi da jeg loggede på internettet så det ud som om det gratis internet krævede et TDC abonnement. Det var dog en misforståelse, og jeg fandt senere en løsning på det.

Problemerne skulle dog vise sig ikke at ende der. Jeg havde kun 10 minutter til skifte fra det ene tog til det andet, og det var inklusiv at finde den perron hvor det andet tog gik fra. Desværre blev det første tog forsinket undervejs, fordi en af de vogne der skulle kobles på toget tilsyneladende var ledt foran toget i stedet for bag toget. Forsinkelsen blev præcis 10 minutter og det var kun med nød og næppe at jeg nåede det andet tog.

Men bortset fra det noget stressfyldte skift af tog, nød jeg faktisk togturen. Bare at kunne læne sig tilbage i nogle timer og koble af. Måske med noget arbejde, men ikke behøve at fokusere på at køre en bil. Det er faktisk dejligt at køre i tog.

Undervurderede gå-afstand

Da togturen var forbi, var jeg ikke helt fremme ved min destination. Tilbage var en gåtur jeg selv havde skudt til at vare 20 minutter. Det gjorde den ikke.

Det viste sig at være en afstand på 2,4 km som viste sig at tage 30 minutter at gå. Også her blev jeg 10 minutter forsinket.

Hele pendlerturen tog 2 timer og 40 minutter, men i morgen har jeg tænkt på noget som måske kan forkorte den med 20 minutter. Følg med i morgen, hvor jeg fortæller hvad det er.

Skriv en kommentar