Pendlercykler – en genial ide

I Odense og andre større byer har de fundet på at tilbyde cykler som pendlere kan leje. Det synes jeg er en genial ide.

I går kunne du læse om de mange udfordringer jeg havde på min første dag som pendler. I dag fandt jeg en løsning, som gjorde mit liv meget lettere. I Odense kommune stiller de nemlig cykler til rådighed, som kan lejes forholdsvist billigt.

Hvad koster det at leje en pendlercykel?

Prisen er kun 50 kroner for en uge, 100 kroner for en måned eller 250 kroner for tre måneder. Det er til at overkomme for enhver pendler. Min plan med pendlercyklen var at kunne spare 20 minutters transporttid to gange dagligt, dvs. i alt 40 minutters transporttid dagligt.

Fra den togstation hvor min togtur endte og hen til min destination er der 2,4 km hvilket jeg tager 30 minutter om at gå. Mit håb med pendlercyklen var at kunne gøre dette på 10 minutter. Selve pendlercyklerne står på selve endestationen, så jeg kan tage den herfra til min destination, og så sætte den igen når jeg skal hjem.

Sådan virker pendlercyklen

Selve udlejningen af cykler foretages igennem en hjemmeside der hedder Cibi.dk. Her klikker du bare “Opret dig nu” og så udfylder du dine oplysninger, vælger hvor og hvor længe du vil leje og betaler med det samme.

 

Når du har booket, er en cykel klar til dig. Du får tilsendt et standernummer, så du ved hvilken stander din cykel står ved og en wirelås kode til den lås der følger med. Når du ankommer går du derfor bare hen til standeren og sender standernummeret til det mobilnummer der står. Kort efter lyser standeren grøn og du kan så tage cyklen i løbet af 15 sekunder.

Så cykler du afsted og bruger den medfølgende wirelås hvis du skal låse cyklen. Når du ankommer til stationen igen, sender du bare en sms igen for at låse standeren op og placerer cyklen. Så har du afleveret den igen.

Pendlercykler gør det lettere at være pendler

For mig er disse pendlercykler helt genialt. Jeg havde endnu ikke fået købt en cykel som skulle stå på denne station fast, og så er det godt og nemt bare at leje sig ind. Hvis jeg lejer den hele året bliver det 1000 kroner og det synes jeg egentlig ikke er så meget for leje af en cykel et helt år.

Det forkortede min gå-tid væsentligt fra 30 minutter til 10 minutter, og det synes jeg er rigtig godt. Jeg vil derfor gerne opfordre flere byer til at indføre disse pendlercykler, fordi det er da bare en god ide.

Skriv en kommentar